DSC_4067.jpg

Portrett baby og barn

Portrett Baby og barn

DSC_4366.jpg
 

Nyfødt (0-14 dager)

Sett av god tid og unngå stressende aktiviteter denne dagen. Det er viktig med rolige og avslappede foreldre og barn. Fotograferingen tar 2-3 timer og gjøres på barnets premisser. Mye av tiden blir brukt til å gi barnet mat, skifte og en hel del venting. 

Ta på løse klær og bleie på barnet som ikke lager merker i huden. Kom gjerne med sultent barn og gi mat her før vi starter fotograferingen. Et mett barn er et fornøyd barn.

Hvis det er mulig, prøv å holde barnet våkent i tiden før fotograferingen og i bilen på vei til fotograferingen. Da øker man sjansen for at barnet sover under fotograferingen og det er når barnet sover at vi får tatt så gode bilder som mulig.  

Det er også fint med noen bilder av foreldre sammen med barnet.

Rekvisitter

Jeg har en del rekvisitter i studio, som kurver, tepper, luer, hårpynt etc, men ta gjerne med noe personlig du selv ønsker på bildene. Klær med store logoer bør man unngå. Ofte kan det være vanskelig å velge klær, ta med flere alternativer så kan vi velge dette i studio. Av erfaring bruker man 1-2 klesskift på nyfødtfotografering.

Avtale

Så fort termindatoen er satt, er det fint å avtale nyfødtfotografering. Da setter jeg det opp i kalenderen og så avtaler vi dato når babyen har kommet til verden, helst innen 14 dager etter fødsel.

Baby

Mye skjer i alderen 2-3 uker frem til barna er ett år. De går fra å kun ligge på ryggen, til å rulle seg rundt, løfte seg opp, krabbe og begynne å gå.  Babyer er på forskjellige stadier i sin utvikling, dette gjør også at vi må tilpasse fotograferingen etter dette.

Det er ingenting som slår uttrykket i klare babyøyne. I studio eller utendørs, det velger dere. Hvor lang tid fotograferingen tar: det bestemmer hovedpersonen.

Barn

Det å jobbe med barn er krevende. Det er viktig at vi tar bilder i barnets tempo. Noen barn trenger tid for å bli trygge, andre er trygge fra det sekundet de står foran kameraet. For meg er det viktig å få frem personligheten til barnet, og det er viktig at vi bruker den tiden som skal til for at barnet kan føle seg trygg. 

Inne eller ute, du bestemmer! Inne i studio kan vi få klassiske, rene bilder, mens ute får man ofte mer action. Ved fotografering ute, bruker jeg lekeplasser og parker i Drammensområdet som utgangspunkt.

20150928-DSC_2467.jpg